Afvoer mosselschelpen : elk jaar vragen verenigingen om het afval dat afkomstig is van hun mosselfeesten tijdig te kunnen afvoeren. Tijdens de zomerperiode kan je dit afval immers geen veertien dagen (tot de ophaaldienst komt) bewaren zonder geurhinder te veroorzaken. Daarom beslist het college om ook deze zomer een inzameling van mosselschepen te organiseren.

In tegenstelling tot de voorbij jaren zal de inzameling niet op het containerpark in de Herentalsesteenweg plaatsvinden. Dit containerpark is men aan het ombouwen tot een Diftar-park en is tijdelijk gesloten. Verenigingen kunnen met hun mosselschelpen wel terecht op de technische dienst van de gemeente, Herentalsesteenweg 112, tijdens de openingsuren. Daar zullen vier gesloten afvalcontainers van 1.100 liter geplaatst worden om de mosselschelpen op te vangen. Verenigingen moeten de mosselschelpen in grijze zakken aanleveren die je ook op de technische dienst kan kopen voor 2 euro per stuk.

Mosselen afvoeren kan van 24 juni tot en met 12 november 2015. IOK Afvalbeheer zal de containers wekelijks komen leegmaken.

Maatschappelijk waardevolle projecten
Heistse jeugdverenigingen die een maatschappelijk waardevol of gemeenschapsvormend project aanvragen bij de jeugddienst, correct uitvoeren en hierover verslag uitbrengen, hebben recht op een gemeentelijke subsidie. Het college beslist om een bedrag van 1.530 euro te verdelen over vijf jeugdverenigingen. De projecten die zij uitgevoerd hebben zijn o.a. gaan wandelen met rolstoelgebruikers van een woonzorgzorgcentrum, rolstoelen poetsen in een woonzorgcentrum, het paasfeest van Den Draai helpen verzorgen, ...

Afbraak gebouw Oude Godstraat
Het college stelt een aannemer aan om het gebouw in de Oude Godstraat nr. 10 af te breken. De opdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder voor een bedrag van 23.994,30 euro incl. btw.

Braderij Wiekevorst
Het college geeft toelating aan de Verenigde Handelaars van Wiekevorst om een braderij te houden met de handelszaken van Wiekevorst op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015. Tijdens dit weekend wordt tevens braderij gehouden in het centrum van Heist (Bergstraat) en aan het kruispunt 'Fabiola' (Liersesteenweg-Mechelsesteenweg).
Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 30 juni 2015 vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.
Nieuws vanuit de gemeente

Ronde van Frankrijk rijdt door Heist
Op maandag 6 juli 2015 komt de 'Ronde van Frankrijk' door Heist-op-den-Berg tijdens de derde rit die start in Antwerpen en finisht boven op de Muur van Hoei. Het parkoers in Heist-op-den-Berg loopt langs de Liersesteenweg (N10) komende vanuit Lier. Er zullen die dag tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht zijn. Meer weten?

Vakantie-activiteiten jeugddienst
Weet jij nog niet wat je gaat doen deze zomer? De Heistse jeugddienst organiseert heel wat leuke activiteiten: ga mee op uitstap naar Bokrijk, Walibi, Toverland, ..., schrijf je in voor de workshops goochelen, muziek spelen, ... of leef je uit op het speelplein! Inschrijven is verplicht! Meer weten?

Sluitingsdagen juli
In de vakantie sluiten een aantal OCMW- en gemeentediensten tijdelijk hun deuren of hebben ze aangepaste openingsuren. Meer weten?